Altres activitats

A part de les activitats ja esmentades anteriorment, les entitats poden fer altres activitats com són:

  • Excursions: Sortides a la natura, descobertes de ciutat, pobles o indrets característics, etc., que posen ser d’un dia, matinal o d’un cap de setmana i amb pernoctació.
  • Ludoteca: És una activitat d’educació en el lleure a través del joc i la joguina. Disposa d’un fons lúdic significatiu, té la voluntat de servei públic i utilitza la joguina com una de les principals eines d’intervenció educativa, social i cultural.
  • Projecte de solidaritat: Projecte d’intercanvi educatiu amb alguna altra entitat, normalment de fora de l’àmbit estatal.
  • Projecte de pares i mares: Activitats que es fan per les famílies o directament amb la implicació en la seva organització dels pares i mares dels participants, com poden ser xerrades, tallers, sortides, etc.
  • Casal jove: Activitats dedicades exclusivament pels joves com poden ser concerts, activitats nocturnes, tallers, lligues esportives, etc.
  • Serveis: Les entitats també poden oferir serveis a les escoles, altres entitats o altres usuaris, com poden ser extraescolars, festes d’aniversari, reforç escolar, entre altres.

 

Entitats amb Altres activitats:

C.E. El Cu-cut

logotip C.E. El Cu-cut
Activitat:
Sortides de cap de setmana
Data inici:
Data final:

A l'Esplai Cucut s'acostuma a realitzar dues excursions com a mínim cada trimestre, podent arribar a ser 3 si el calendari ho permet. Generalment les sortides les realitzen els diferents grups per separat, a excepció de l’última. L’objectiu principal d’aquestes és reforçar l’autonomia dels infants traient-los de la seva zona de confort. Com a mínim es fa una sortida de dos dies (amb pernoctació) i la resta són d’un dia de durada, per trimestre.

La Taca Lleure i Cooperació

logotip La Taca Lleure i Cooperació
Activitat:
Projecte joves
Data inici:
Data final:
Lloc:

Plaça de Rogelio Soto
08204 Sabadell Barcelona
Espanya

Es tracta d'un projecte de joves dins del barri de Campoamor-Espronceda. Pretenem crear un centre obert dins d’un institut públic i treballar amb adolescents d’entre 12-17 anys. Creiem que els barris Espronceda i Campoamor careixen de projectes associatius juvenils. El projecte abarca activitats com aula d’estudi, activitats dedicades a l’esport, dinàmiques, excursions mensuals, entre altres.

C.E. 100 Bambes

logotip C.E. 100 Bambes
Activitat:
Casal de primavera
Data inici:
Data final:
Lloc:

Plaça de les escoles, s/n
08231 Ullastrell Barcelona
Espanya

Al igual que el casal de setembre, s'ofereix menjador amb tupper.

C.E. El Cu-cut

logotip C.E. El Cu-cut
Activitat:
Sant Jordi
Data inici:
Data final:

El dia de Sant Jordi fem una parada de venta de roses i llibres a la plaça Abat Oliva. Per fer-ho, notifiquem a l’ajuntament de la nostra participació, el qual ens proporciona una taula i una estovalla. L’equip de monitores amb un mes d’antelació realitzem la compra de roses i el dia abans de Sant Jordi les anem a buscar i les preparem per a la venta.  
Dues sessions abans de l'acte començem la preparació de punts de llibres i roses fetes manualment per els infants. També realitzem una recollida de llibres per part dels infants i les monitores per tal de vendrels a la parada. Per últim, el grup de Joves preparen pastissos per a la venta.
Els diners recaudats van destinats als campaments de l’estiu.

 

C.E. El Cu-cut

logotip C.E. El Cu-cut
Activitat:
Festa del MEV
Data inici:
Data final:

Cada any, durant el mes d’abril, el Moviment d’Esplai del Vallès organitza una gran festa oberta a tots els infants, joves, famílies, monitors i monitores de la comarca, i aquest any la festa és a Cerdanyola del Vallès. La ja tradicional Festa de l’Esplai és el punt culminant de treball fet durant tot el curs als esplais i un moment important per fer visible l’educació en el lleure a la comarca. La jornada acaba amb diferents acampades per grups d’edat a diverses escoles de la ciutat on es faci aquell any, ja que la festa és itinerant.  Consisteix en  passar una nit en un espai desconegut fora de la zona de confort.

C.E. El Cu-cut

logotip C.E. El Cu-cut
Activitat:
Jornada de l'art
Data inici:
Data final:

Es tracta d’una activitat oberta al públic i gratuïta, que té com a propòsit ensenyar la cara més divertida de l’art mitjançant diversos tallers relacionats amb diferents expressions artístiques com poden ser: el teatre, la pintura, els graffitis, l’escriptura, etc… Alguns tallers, davant la impossibilitat per part dels monitors de dominar les tècniques artístiques, són impartits per estudiants o professionals de la disciplina en qüestió. 

C.E. El Cu-cut

logotip C.E. El Cu-cut
Activitat:
Sopar final de curs
Data inici:
Data final:

L’esplai organitza un sopar de cloenda amb les famílies i infants al local de l’esplai i es realitzen diverses accions com poden ser: la projecció d’un video-recopilatori, concurs de pastissos i parlaments. Generalment, el recinte es decora amb una temàtica de caire estiuenc per donar pas a les vacances. 

Activitats passades Data inici Data final
C.E. El Cu-cut: Cucutlàndia
C.E. El Cu-cut: Moguda Jove
C.E. El Cu-cut: Carnestoltes
C.E. Sargantana: Quinto de nadal
C.E. Sargantana: Festa de la Llufa
CAE La Llar del Vent: Dinar d'hivern
C.E. El Cu-cut: Dinar de Nadal
C.E. Sargantana: Colònies tardor
C.E. El Cu-cut: Cigronada
C.E. El Cu-cut: Castanyada/Halloween