BLOG: Els vaixells de paper


III CONSENTIDES: Jornades de reflexió sobre feminismes i interseccionalitat

En aquestes III Jornades de Consentidxs en seguim qüestionant com afecta els eixos condicionants, a més del gènere, a l’hora d’intervenir en l’àmbit de l’educació en el lleure amb els infants i adolescents. Busquem reflexionar i generar un espai de debat a fi d’aixamplar la nostra mirada cap a la interseccionalitat, revisar els nostres privilegis i opressions per poder acompanyar d’una manera més honesta i coherent.

20M CONSENTIDXS III resum

Centre Civic Cal Balsach, Sabadell 9,30h A.M comencen a arribar les primeres participants, amb calma perquè fa un dia assolellat. A dins tot a punt. Just abans d’arribar a l’auditori veiem que la Silvia, la Trini i la Marta s’encarreguen de les acreditacions i les carpetes que porten l’enganxina de les CONSENTIDXS. S’escolten de fons uns Hola! Com va?, moltes trobades d’educadors i educadores que molts formen part del Moviment d’Esplai del Vallès.

Són les 10h A.M, i una cinquantena de persones omple l’auditori, cadascú agafa el seu lloc i cadascuna mostra cara d’expectativa. Les ponents, ja estan assegudes, revisant els papers que duen a sobre i acabant d’ultimar els detalls amb l’ordinador.

Algunes reflexions del Grup de Deconstrucció de les Masculinitats de Sabadell

Som un grup de tios cis-gènere que naixem al costat de grups i dones feministes del Vallès.

Per nosaltres, és essencial aquest vincle amb els grups feministes, per fer front als qüestionaments que nosaltres mateixos ens fem sobre la ràpida tendència a visibilitzar i reconèixer als  grups de tios invisibilitzant així a les companyes.

Creiem que ens toca està en un segon pla, no ser allò més visible, ni més públic, ni més reconegut de la lluita contra l’heteropatriarcat. I és des d’aquí des d’on ens hem anat construïnt com a grup. Des de la intenció de qüestionar-nos i revisar-nos constant i quotidianament.

Sortir de la zona de confort i deixar enrere allò que és fàcil com a tios, és a dir, deixar de parlar de la masculinitat com a “allò abstracte i teòric”, i posar sobre la taula, col·lectivament, com l’exercim quotidanament i com ens en beneficiem conscient o inconscientment.

II CONSENTIDXS: Jornades de Reflexió sobre les Masculinitats

Ara arriben les segones jornades i ja estem parlant de masculinitat. Pot ser que el patriarcat ens estigui empenyent amb la seva mà negre a acabar, com sempre, parlant dels homes? És una forma un altre cop, d’invisibilització de la dona? Estem repetint de nou els mateixos patrons? En tot cas, ens sentim emocionades de la participació de persones expertes que ens ajudaran a respondre aquestes i altres preguntes i facilitaran i ens acompanyaran en les II Jornades Consentixs, organitzades per l’Aula Esplai del Vallès, escola de formació en el lleure del Moviment d’Esplai del Vallès. Jonades CONSENTIDXS II: 20 de Maig del 2017 de 9h a 14h al C.C Cal Balsach de Sabadell

CONSENTIDXS: Jornades de reflexió sobre la coeducació i l'educació emocional

Ens sentim valentes d’assumir el repte d’oferir unes jornades que convidin a la construcció col·lectiva de nous sabers des del diàleg sobre uns conceptes tan definits i reiteratius en el món social i educatiu. Ens sentim emocionades de la participació de persones expertes que facilitaran i ens acompanyaran en les I Jornades Consentixs, organitzades l’Aula Esplai del Vallès, escola de formació en el lleure del Moviment d’Esplai del Vallès. Jornades Consentidxs: 7 de Maig de 09.30h a 14.30h.