Campaments/Rutes

Els campaments són una activitat amb pernoctació realitzada a l’aire lliure sota cobert, en tendes de campanya o similars. Es realitzen activitats relacionades amb l’entorn que afavoreixen la vida en grup, el contacte amb la natura i la creativitat (jocs, vetllades, descobertes, excursions, tallers, etc.).

Les rutes són una activitat consistent en la realització d’una marxa itinerant en la que, en general, cada jornada es fa nit a l’aire lliure en un lloc diferent i en què, durant uns dies, es fa un recorregut per la zona escollida. S’acostumen a fer caminant però també hi ha la possibilitat de fer-les en bicicleta, en carro, a cavall, en barca, etc.

Entitats amb Campaments/Rutes:

A-munt

logotip A-munt
Activitat:
ruta
Data inici:
Data final:

C.E. Ca n'Aurell

logotip C.E. Ca n'Aurell
Activitat:
Ruta Primavera
Data inici:
Data final:
Lloc:

Faraday 98
08224 Terrassa Barcelona
Espanya

Ruta de Primavera és una ruta que es decideix entre l'equip de monitors i el grup d'infants, de 1er d'ESO a 2on de Batxillerat. Aquestes edats són diferenciades en tres grups diferents i, majoritàriament, en tres rutes diferents per poder així, aprendre a conviure, fer cohesió de grup i poder fer un treball més acurat amb les problemàtiques que es creen a cada grup d'edat dels infants que venen a l'esplai de dissabtes. 

Aquestes, es fan durant la Setmana Santa i cada grup decideix la seva durada.

G.E. L'Esparver

logotip G.E. L'Esparver
Activitat:
Ruta de setmana santa
Data inici:
Data final:
Lloc:

C/ Dinarès, 1
08208 Sabadell Barcelona
Espanya

La ruta de l'Esparver es basa en tres activitats paral·leles que finalitzen a una casa de colònies per passar una última nit totes les colles unides.

Les colles més grans (Cigrons i magranes i Anxoves) inicien dues rutes en paral·lel el dia 13 d'abril i la finalitzen el 15 a la casa de colònies on els esperen les dues colles més menudes ( Platanets i mitges i mitjons). Quan estiguin totes les colles juntes passaran una última nit totes unides per tal d'estrènyer els lligams després d'haver-los reforçat amb les seves colles pertinents.

Les colles més menudes passen el dia 14,15 a la casa de colònies envoltades d'un entorn natural, fent excursions amb la finalitat de conèixer-lo.

El dia 16 tornem totes cap a casa amb un sac ple de records.

 

C.I.J. Esplaia't

logotip C.I.J. Esplaia't
Activitat:
Ruta Jove
Data inici:
Data final:

Aquesta activitat correspon a les edats següents: 3r d’ESO fins 1r BATX

Realitzem una ruta caminant per zones de Catalunya, i dormim en albergs i refugis. Portem tot el menjar de casa i a vegades fogonets per poder escalfar el menjar en alguns àpats.

C.E. El Tabal

logotip C.E. El Tabal
Activitat:
Campaments de Setmana Santa!
Data inici:
Data final:
Lloc:

Parc Sant Jordi s/n
08224 Terrassa Barcelona
Espanya

Es realitzen en un terreny d'algu lloc de Catalunya. 

Són 4 dies rodejats de naturalesa durant els quals ens divertirem fent activitats i alguna excursió!

Les places de campaments es redueixen als infants i joves que participen a l'activitat d'Esplai de dissabtes.

C.E. Sargantana

logotip C.E. Sargantana
Activitat:
Rutes
Data inici:
Data final:

Les colles de Grans, prejoves, joves i superjoves marxen de ruta per separat. Cadascuna organitza on va i quan hi va i la forma de finançar-se és una activitat autogestionada pels infants i joves. 

G.E. La Ganyota de la UES

logotip G.E. La Ganyota de la UES
Activitat:
Ruta Prejoves i Joves
Data inici:
Data final:

Les colles de prejoves (3r i 4rt ESO) i joves (1r batxillerat) fan una ruta a l'estiu durant 8 dies.

La colla de prejoves la fa per Catalunya, dormint en tendes i/o albergs, mentre que la de Joves se'n va fora de Catalunya, també dormint o en tendes, albergs o algun càmping. Pocs dies abans de marxar van a comprar el menjar que durant la ruta s'hauran de cuinar amb fogonets, i preparar el material (tendes, fogons, etc.) que s'enduran la ruta. Hi pot participar qualsevol infant sigui o no de l'esplai.

G.E. La Ganyota de la UES

logotip G.E. La Ganyota de la UES
Activitat:
Campaments
Data inici:
Data final:

Els campaments d'estiu és una activitat que participen les colles de petits, mitjans 1, mitjans 2 i grans (de P5 a 2n d'ESO).

Les colles més petites (de P5 a 6è de primària) passen tota una setmana a uns terrenys, fent activitats i alguna excursió. Els terrenys estan equipats amb lavabo i cuina, i l'esplai munta les tendes i intendència.

La colla de grans (1r i 2n ESO) passa tres dies de mini-ruta. Se'n va a fer una ruta que surt i torna als terrenys, i dormen en tendes d'acampada i es porten i cuinen el menjar.

G.E. Xivarri

logotip G.E. Xivarri
Activitat:
Campaments/Rutes
Data inici:
Data final:

C.E. El Cu-cut

logotip C.E. El Cu-cut
Activitat:
Campaments
Data inici:
Data final:

A l’estiu s’organitza una setmana de colònies i es dorm a un campament. S’acostuma a llogar un terreny en el qual es munten tendes de campanya per a que els infants i les monitores puguin dormir. També es porta el material de les activitats, menjar per la setmana i  tot el necessari per tal de poder cuinar i desenvolupar-nos en aquell entorn adequadament. Durant la setmana es realitzen activitats entorn a un eix d’animació, creant així un entorn nou per als infants ja que diàriament s’introdueixen a la història creada per l’equip de monitors/es.   Durant els campaments els grups marxen de rutes diversos dies, però els dos últims dies fem coincidir a tots els grup per tal de crear cohesió intergrupal i acabar l’eix d’animació. 

C.I.J. Esplaia't

logotip C.I.J. Esplaia't
Activitat:
Camp de treball
Data inici:
Data final:

Aquesta activitat correspon a les edats següents: 3r d’ESO fins 1r BATX.

És una activitat que realitzem l’ultima setmana de Juliol, on marxem a uns campaments, durant la setmana seguim un centre d’interes, i a més a més, pels matins fem tasques per millorar l’ambient que ens envolta (com arreglar camins, plantar arbres, etc...)

D’altra banda també organitzem una excursió d’un dia sencer, i tots els dies ens banyem al llac del costat del campament.

 

C.E. Sargantana

logotip C.E. Sargantana
Activitat:
Campaments
Data inici:
Data final:

Marxem una setmana a un terreny d'acampada totes les colles on es realitzen unes activitats a partir d'un eix temàtic.

C.E. Ca n'Aurell

logotip C.E. Ca n'Aurell
Activitat:
Campaments Estiu
Data inici:
Data final:
Lloc:

Faraday, 98
08224 Terrassa Barcelona
Espanya

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament de dos campaments. Es duen a terme a dos terrenys d'acampada diferents, els quals són escollits pels joves de cada grup. Aquests es realitzen durant les dues últimes setmanes de juliol.
Els campaments són el projecte que duen a terme tant Joves com PreJoves durant tot el curs. El paper de les monitores és d'acompanyament i aconsellament durant el procés ajuden als joves a preparar els campaments.
El grup de prejoves i els seus 4 monitors/es han preparats uns campaments al Delta de l'Ebre del 18  al 28 de Juliol. 
El grup de joves i els seus 3 monitors/es han preparat uns campaments a Menorca, on faran una ruta per la costa seguint el Camí de Cavalls, del 18 al 29 de Juliol. 

C.E. La Fabrica de Can Tusell

logotip C.E. La Fabrica de Can Tusell
Activitat:
CAMPAMENTS D'ESTIU
Data inici:
Data final:
Lloc:

La fabrica
La comanglora
Castelldans
25154 Castelldans Lleida
Espanya

Un cop finalitzats els casals d’estiu arriben els campaments, uns dies plens de sensacions i experiències conjuntes amb els companys i companyes, monitors i monitores.

Des de l’entitat vàrem considerar fonamental el fet de que els nens/es i les i els  joves de l’entitat poguessin gaudir d’uns dies de vacances, fora del context en que es troben durant tot l’any.Els campaments d’estiu a la Comanglora són el tancament del projecte de curs amb tots els nostres grups d’edat, també és l’ activitat intergeneracional, a més les i els joves més adults i adultes comencen a fer les seves primeres pràctiques.

Són cinc dies molt intensos, plens d’emocions i aprenentatges, els quals, qualsevol infant amb recursos o sense ha d’experimentar.

Les colònies tenen un component educatiu molt elevat, són uns dies en que es poden treballar molts conceptes i valors a través de diverses activitats per tal de fomentar el creixement personal i social del infants i joves.

Per aquest motiu els membres de la junta directiva del grup d’esplai La fàbrica de Can Tusell, van decidir buscar un terreny d’acampada i finançar-lo amb un préstec hipotecari al seu nom. Aquest nou projecte “Cap infant sense colònies” tenia com a finalitat respondre al concepte d’igualtat.

La preparació dels campaments d’estiu es duu a terme de manera conjunta pels diferents monitors i monitores de cada grup d’edat, amb la finalitat d’ajustar al màxim les activitats a les necessitats i característiques del grup.

CAE La Llar del Vent

logotip CAE La Llar del Vent
Activitat:
Campaments
Data inici:
Data final:
Lloc:

Lusitània s/n (Barracons del Bosc de la Concòrdia)
08206 Sabadell Barcelona
Espanya

A l'estiu, tot l'esplai marxa de campament durant una setmana. (Es poden fer al juliol o al setembre)

Activitats passades Data inici Data final
C.E. El Tabal: Campaments de Setmana Santa!
C.I.J. Esplaia't: Ruta Jove
G.E. L'Esparver: Ruta de setmana santa
C.E. Ca n'Aurell: Ruta Primavera
A-munt: ruta