Campaments/Rutes

Els campaments són una activitat amb pernoctació realitzada a l’aire lliure sota cobert, en tendes de campanya o similars. Es realitzen activitats relacionades amb l’entorn que afavoreixen la vida en grup, el contacte amb la natura i la creativitat (jocs, vetllades, descobertes, excursions, tallers, etc.).

Les rutes són una activitat consistent en la realització d’una marxa itinerant en la que, en general, cada jornada es fa nit a l’aire lliure en un lloc diferent i en què, durant uns dies, es fa un recorregut per la zona escollida. S’acostumen a fer caminant però també hi ha la possibilitat de fer-les en bicicleta, en carro, a cavall, en barca, etc.

Entitats amb Campaments/Rutes:

A-munt

logotip A-munt
Activitat:
ruta
Data inici:
Data final:

C.E. Sargantana

logotip C.E. Sargantana
Activitat:
Rutes
Data inici:
Data final:

Les colles de Grans, prejoves, joves i superjoves marxen de ruta per separat. Cadascuna organitza on va i quan hi va i la forma de finançar-se és una activitat autogestionada pels infants i joves. 

G.E. Xivarri

logotip G.E. Xivarri
Activitat:
Campaments/Rutes
Data inici:
Data final:

C.E. El Cu-cut

logotip C.E. El Cu-cut
Activitat:
Campaments
Data inici:
Data final:

A l’estiu s’organitza una setmana de colònies i es dorm a un campament. S’acostuma a llogar un terreny en el qual es munten tendes de campanya per a que els infants i les monitores puguin dormir. També es porta el material de les activitats, menjar per la setmana i  tot el necessari per tal de poder cuinar i desenvolupar-nos en aquell entorn adequadament. Durant la setmana es realitzen activitats entorn a un eix d’animació, creant així un entorn nou per als infants ja que diàriament s’introdueixen a la història creada per l’equip de monitors/es.   Durant els campaments els grups marxen de rutes diversos dies, però els dos últims dies fem coincidir a tots els grup per tal de crear cohesió intergrupal i acabar l’eix d’animació. 

C.I.J. Esplaia't

logotip C.I.J. Esplaia't
Activitat:
Camp de treball
Data inici:
Data final:

Aquesta activitat correspon a les edats següents: 3r d’ESO fins 1r BATX.

És una activitat que realitzem l’ultima setmana de Juliol, on marxem a uns campaments, durant la setmana seguim un centre d’interes, i a més a més, pels matins fem tasques per millorar l’ambient que ens envolta (com arreglar camins, plantar arbres, etc...)

D’altra banda també organitzem una excursió d’un dia sencer, i tots els dies ens banyem al llac del costat del campament.

 

C.E. Sargantana

logotip C.E. Sargantana
Activitat:
Campaments
Data inici:
Data final:

Marxem una setmana a un terreny d'acampada totes les colles on es realitzen unes activitats a partir d'un eix temàtic.

C.E. Ca n'Aurell

logotip C.E. Ca n'Aurell
Activitat:
Campaments Estiu
Data inici:
Data final:
Lloc:

Faraday, 98
08224 Terrassa Barcelona
Espanya

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament de dos campaments. Es duen a terme a dos terrenys d'acampada diferents, els quals són escollits pels joves de cada grup. Aquests es realitzen durant les dues últimes setmanes de juliol.
Els campaments són el projecte que duen a terme tant Joves com PreJoves durant tot el curs. El paper de les monitores és d'acompanyament i aconsellament durant el procés ajuden als joves a preparar els campaments.
El grup de prejoves i els seus 4 monitors/es han preparats uns campaments al Delta de l'Ebre del 18  al 28 de Juliol. 
El grup de joves i els seus 3 monitors/es han preparat uns campaments a Menorca, on faran una ruta per la costa seguint el Camí de Cavalls, del 18 al 29 de Juliol. 

C.E. La Fabrica de Can Tusell

logotip C.E. La Fabrica de Can Tusell
Activitat:
CAMPAMENTS D'ESTIU
Data inici:
Data final:
Lloc:

La fabrica
La comanglora
Castelldans
25154 Castelldans Lleida
Espanya

Un cop finalitzats els casals d’estiu arriben els campaments, uns dies plens de sensacions i experiències conjuntes amb els companys i companyes, monitors i monitores.

Des de l’entitat vàrem considerar fonamental el fet de que els nens/es i les i els  joves de l’entitat poguessin gaudir d’uns dies de vacances, fora del context en que es troben durant tot l’any.Els campaments d’estiu a la Comanglora són el tancament del projecte de curs amb tots els nostres grups d’edat, també és l’ activitat intergeneracional, a més les i els joves més adults i adultes comencen a fer les seves primeres pràctiques.

Són cinc dies molt intensos, plens d’emocions i aprenentatges, els quals, qualsevol infant amb recursos o sense ha d’experimentar.

Les colònies tenen un component educatiu molt elevat, són uns dies en que es poden treballar molts conceptes i valors a través de diverses activitats per tal de fomentar el creixement personal i social del infants i joves.

Per aquest motiu els membres de la junta directiva del grup d’esplai La fàbrica de Can Tusell, van decidir buscar un terreny d’acampada i finançar-lo amb un préstec hipotecari al seu nom. Aquest nou projecte “Cap infant sense colònies” tenia com a finalitat respondre al concepte d’igualtat.

La preparació dels campaments d’estiu es duu a terme de manera conjunta pels diferents monitors i monitores de cada grup d’edat, amb la finalitat d’ajustar al màxim les activitats a les necessitats i característiques del grup.

CAE La Llar del Vent

logotip CAE La Llar del Vent
Activitat:
Campaments
Data inici:
Data final:
Lloc:

Lusitània s/n (Barracons del Bosc de la Concòrdia)
08206 Sabadell Barcelona
Espanya

A l'estiu, tot l'esplai marxa de campament durant una setmana. (Es poden fer al juliol o al setembre)

Activitats passades Data inici Data final
G.E. Xivarri: Campaments/Rutes
G.E. La Ganyota de la UES: Ruta Prejoves i Joves
G.E. La Ganyota de la UES: Campaments
C.E. Sargantana: Rutes
C.E. El Tabal: Campaments de Setmana Santa!
C.I.J. Esplaia't: Ruta Jove
G.E. L'Esparver: Ruta de setmana santa
C.E. Ca n'Aurell: Ruta Primavera
A-munt: ruta