Casals d’Estiu

Aquesta activitat es realitza en època de vacances escolars d’estiu, de dilluns a divendres, sense continuïtat durant l’any. Són activitats educatives que ocupen unes hores al dia en l’entorn habitual dels participants (poble, ciutat, barri). S’hi fan activitats diverses, motivant de manera especial la creativitat (tallers, jocs, sortides, visites, etc.).

Entitats amb Casals d’Estiu:

C.E. La Fabrica de Can Tusell

logotip C.E. La Fabrica de Can Tusell
Activitat:
CASALS D’AGOST
Data inici:
Data final:
Lloc:

Grup d'esplai la fabrica
Carrer Tarragona 101
08226 Terrassa Barcelona
Espanya

El Projecte de casals d’agost és un dispositiu d’emergència promogut per Serveis Socials de i les entitats de lleure de Terrassa per tal d’oferir lleure educatiu durant el mes d’agost, ja que fins al moment no hi havia oferta suficient durant aquesta època d’estiu. Els casals tenen una durada d’un mes i una setmana, comencen l’1 d’agost i finalitzen el 8 de setembre. La Fàbrica oferta 80 places, 70 de les quals són omplertes per Serveis Socials i les altres 10 restants, són places per infants i joves de l’entitat. L’esplai La Fàbrica, va apostar per incloure 10 places, per tal de que els casals fossin més inclusius i estiguessin oberts a la resta d’infants i joves de la ciutat.

Els Casals d’Agots van néixer amb la finalitat de garantir dos àpats bàsics de qualitat diaris, per tal de cobrir les necessitats bàsiques de determinats infants i joves. D’altra banda, l’entitat considera fonamental complementar aquesta finalitat amb la d’oferir durant l’època de vacances d’estiu un lleure educatiu de qualitat. Aquest, està caracteritzat per la no distinció per cultura, ètnia, origen, sexe, o identitat sexual.  On els participants aprenguin a relacionar-se de manera positiva entre ells, es respectin i s’ empoderin per tal de ser capaços de donar resposta als reptes que els hi planteja la societat. Per tal d’aconseguir aquests objectius i que els aprenentatges siguin significatius, durant els casals es realitzaran diferents activitats, tallers creatius, sortides a la piscina, sortida al terreny d’acampada La Comanglora, i diferents jocs que capacitaran als infants i els ajudaran a trencar les barreres. L’entitat aposta per l’ equitat educativa i per la igualtat d’oportunitats.

 

Activitats passades Data inici Data final
C.E. Ca n'Aurell: Casals Estiu
CAE La Llar del Vent: Casals d'Estiu La Llar del Vent
C.E. 100 Bambes: Casal d'estiu
CAE La Llar del Vent: Casals d'estius
Pandora: Casals d'estiu
La Taca Lleure i Cooperació: Casal d'estiu Sabadell
La Taca Lleure i Cooperació: Casal d'estiu Castellar del Vallès
G.E. L'Esparver: Casals d'estiu
C.E. Els Globus: Casals estiu
C.E. Dijoc: Casal d'estiu Dijoc