Agenda

Pròxims events

ruta

Activitat entitat A-munt:

A-munt
Campaments/Rutes

Rutes

Activitat entitat C.E. Sargantana:

Les colles de Grans, prejoves, joves i superjoves marxen de ruta per separat. Cadascuna organitza on va i quan hi va i la forma de finançar-se és una activitat autogestionada pels infants i joves. 

C.E. Sargantana
Campaments/Rutes

Colònies Llargues

Activitat entitat C.E. Ca n'Aurell:

Les Colònies Llargues consisteixen en una estada educativa dirigida a infants de 7 a 13 anys. Es duen a terme a la Roca de Muntanyola, una casa de colònies que lloguem cada any. Aquestes, duren gairebé dues setmanes i es sumen fins a un total de 40 participants.

Els principals objectius són aprendre a conviure, fer cohesió de grup i poder fer un treball més acurat amb les problemàtiques que es creen a cada grup d'edat dels infants que venen a l'esplai de dissabtes.

C.E. Ca n'Aurell
Colònies d’Estiu

Campaments/Rutes

Activitat entitat G.E. Xivarri:

G.E. Xivarri
Campaments/Rutes

Colònies d'estiu!

Activitat entitat C.E. El Tabal:

Les nostres colònies d'estiu són 12 dies a una casa de colònies plens d'activitats, jocs, excursions, convivència i diversió!

Hi poden participar infants i joves de 3 a 16 anys.

C.E. El Tabal
Colònies d’Estiu

Campaments

Activitat entitat C.E. El Cu-cut:

A l’estiu s’organitza una setmana de colònies i es dorm a un campament. S’acostuma a llogar un terreny en el qual es munten tendes de campanya per a que els infants i les monitores puguin dormir. També es porta el material de les activitats, menjar per la setmana i  tot el necessari per tal de poder cuinar i desenvolupar-nos en aquell entorn adequadament. Durant la setmana es realitzen activitats entorn a un eix d’animació, creant així un entorn nou per als infants ja que diàriament s’introdueixen a la història creada per l’equip de monitors/es.   Durant els campaments els grups marxen de rutes diversos dies, però els dos últims dies fem coincidir a tots els grup per tal de crear cohesió intergrupal i acabar l’eix d’animació. 

C.E. El Cu-cut
Campaments/Rutes

Colònies d'estiu

Activitat entitat C.I.J. Esplaia't:

És una activitat que realitzem l’ultima setmana de Juliol, on marxem a una casa de colònies, durant la setmana seguim un centre d’interes conjunt amb els altres grups d’edat, però després individualment els grups realitzen les seves activitats.

 

Durant la setmana, també realitzem activitats conjuntes, a la piscina, excursions...

C.I.J. Esplaia't
Colònies d’Estiu

Camp de treball

Activitat entitat C.I.J. Esplaia't:

Aquesta activitat correspon a les edats següents: 3r d’ESO fins 1r BATX.

És una activitat que realitzem l’ultima setmana de Juliol, on marxem a uns campaments, durant la setmana seguim un centre d’interes, i a més a més, pels matins fem tasques per millorar l’ambient que ens envolta (com arreglar camins, plantar arbres, etc...)

D’altra banda també organitzem una excursió d’un dia sencer, i tots els dies ens banyem al llac del costat del campament.

 

C.I.J. Esplaia't
Campaments/Rutes

Campaments

Activitat entitat C.E. Sargantana:

Marxem una setmana a un terreny d'acampada totes les colles on es realitzen unes activitats a partir d'un eix temàtic.

C.E. Sargantana
Campaments/Rutes

Campaments Estiu

Activitat entitat C.E. Ca n'Aurell:

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament de dos campaments. Es duen a terme a dos terrenys d'acampada diferents, els quals són escollits pels joves de cada grup. Aquests es realitzen durant les dues últimes setmanes de juliol.
Els campaments són el projecte que duen a terme tant Joves com PreJoves durant tot el curs. El paper de les monitores és d'acompanyament i aconsellament durant el procés ajuden als joves a preparar els campaments.
El grup de prejoves i els seus 4 monitors/es han preparats uns campaments al Delta de l'Ebre del 18  al 28 de Juliol. 
El grup de joves i els seus 3 monitors/es han preparat uns campaments a Menorca, on faran una ruta per la costa seguint el Camí de Cavalls, del 18 al 29 de Juliol. 

C.E. Ca n'Aurell
Campaments/Rutes

Colònies

Activitat entitat Pandora:

Pandora
Colònies d’Estiu

CAMPAMENTS D'ESTIU

Activitat entitat C.E. La Fabrica de Can Tusell:

Un cop finalitzats els casals d’estiu arriben els campaments, uns dies plens de sensacions i experiències conjuntes amb els companys i companyes, monitors i monitores.

Des de l’entitat vàrem considerar fonamental el fet de que els nens/es i les i els  joves de l’entitat poguessin gaudir d’uns dies de vacances, fora del context en que es troben durant tot l’any.Els campaments d’estiu a la Comanglora són el tancament del projecte de curs amb tots els nostres grups d’edat, també és l’ activitat intergeneracional, a més les i els joves més adults i adultes comencen a fer les seves primeres pràctiques.

Són cinc dies molt intensos, plens d’emocions i aprenentatges, els quals, qualsevol infant amb recursos o sense ha d’experimentar.

Les colònies tenen un component educatiu molt elevat, són uns dies en que es poden treballar molts conceptes i valors a través de diverses activitats per tal de fomentar el creixement personal i social del infants i joves.

Per aquest motiu els membres de la junta directiva del grup d’esplai La fàbrica de Can Tusell, van decidir buscar un terreny d’acampada i finançar-lo amb un préstec hipotecari al seu nom. Aquest nou projecte “Cap infant sense colònies” tenia com a finalitat respondre al concepte d’igualtat.

La preparació dels campaments d’estiu es duu a terme de manera conjunta pels diferents monitors i monitores de cada grup d’edat, amb la finalitat d’ajustar al màxim les activitats a les necessitats i característiques del grup.

C.E. La Fabrica de Can Tusell
Campaments/Rutes

Colònies d'estiu

Activitat entitat C.E. Els Globus:

En la primera setmana d'agost oferim un Espai lúdic per a persones de capacitats intel·lectual diverses, en una casa de colònies  durant 6 dies. 

 

C.E. Els Globus
Colònies d’Estiu

CASALS D’AGOST I SETEMBRE

Activitat entitat C.E. La Fabrica de Can Tusell:

El Projecte de casals d’agost és un dispositiu d’emergència promogut per Serveis Socials de i les entitats de lleure de Terrassa per tal d’oferir lleure educatiu durant el mes d’agost, ja que fins al moment no hi havia oferta suficient durant aquesta època d’estiu. Els casals tenen una durada d’un mes i una setmana, comencen l’1 d’agost i finalitzen el 8 de setembre. La Fàbrica oferta 80 places, 70 de les quals són omplertes per Serveis Socials i les altres 10 restants, són places per infants i joves de l’entitat. L’esplai La Fàbrica, va apostar per incloure 10 places, per tal de que els casals fossin més inclusius i estiguessin oberts a la resta d’infants i joves de la ciutat.

Els Casals d’Agots van néixer amb la finalitat de garantir dos àpats bàsics de qualitat diaris, per tal de cobrir les necessitats bàsiques de determinats infants i joves. D’altra banda, l’entitat considera fonamental complementar aquesta finalitat amb la d’oferir durant l’època de vacances d’estiu un lleure educatiu de qualitat. Aquest, està caracteritzat per la no distinció per cultura, ètnia, origen, sexe, o identitat sexual.  On els participants aprenguin a relacionar-se de manera positiva entre ells, es respectin i s’ empoderin per tal de ser capaços de donar resposta als reptes que els hi planteja la societat. Per tal d’aconseguir aquests objectius i que els aprenentatges siguin significatius, durant els casals es realitzaran diferents activitats, tallers creatius, sortides a la piscina, sortida al terreny d’acampada La Comanglora, i diferents jocs que capacitaran als infants i els ajudaran a trencar les barreres. L’entitat aposta per l’ equitat educativa i per la igualtat d’oportunitats.

 

C.E. La Fabrica de Can Tusell
Altres activitats

Campaments

Activitat entitat CAE La Llar del Vent:

A l'estiu, tot l'esplai marxa de campament durant una setmana. (Es poden fer al juliol o al setembre)

CAE La Llar del Vent
Campaments/Rutes

Activitats passades

Event Tipus activitat Data inici Data final
C.E. El Tabal: Colònies d'estiu! Colònies d’Estiu
G.E. Xivarri: Campaments/Rutes Campaments/Rutes
C.E. Ca n'Aurell: Colònies Llargues Colònies d’Estiu
G.E. La Ganyota de la UES: Ruta Prejoves i Joves Campaments/Rutes
G.E. La Ganyota de la UES: Campaments Campaments/Rutes
C.E. Ca n'Aurell: Colònies Curtes Colònies d’Estiu
C.E. El Cu-cut: Sopar final de curs Altres activitats
C.E. Sargantana: Rutes Campaments/Rutes
C.E. Sargantana: Festa dels 20 anys Aniversaris entitats
C.E. El Cu-cut: Jornada de l'art Altres activitats
G.E. Xivarri: Festa Major Esplai Xivarri Aniversaris entitats
C.E. El Cu-cut: Cinema a la fresca Altres activitats
CAE La Llar del Vent: Festa del Bosc Aniversaris entitats
C.I.J. Esplaia't: Casal de primavera Altres activitats
C.E. El Tabal: Campaments de Setmana Santa! Campaments/Rutes
C.E. Dijoc: Casal de primavera Altres activitats
C.E. Ca n'Aurell: Colònies Primavera Colònies de Primavera
C.E. El Cu-cut: Semis Colònies de Primavera
C.E. Sargantana: Colònies primavera Colònies de Primavera
C.I.J. Esplaia't: Ruta Jove Campaments/Rutes