Algunes reflexions del Grup de Deconstrucció de les Masculinitats de Sabadell

Som un grup de tios cis-gènere que naixem al costat de grups i dones feministes del Vallès.

Per nosaltres, és essencial aquest vincle amb els grups feministes, per fer front als qüestionaments que nosaltres mateixos ens fem sobre la ràpida tendència a visibilitzar i reconèixer als  grups de tios invisibilitzant així a les companyes.

Creiem que ens toca està en un segon pla, no ser allò més visible, ni més públic, ni més reconegut de la lluita contra l’heteropatriarcat. I és des d’aquí des d’on ens hem anat construïnt com a grup. Des de la intenció de qüestionar-nos i revisar-nos constant i quotidianament.

Sortir de la zona de confort i deixar enrere allò que és fàcil com a tios, és a dir, deixar de parlar de la masculinitat com a “allò abstracte i teòric”, i posar sobre la taula, col·lectivament, com l’exercim quotidanament i com ens en beneficiem conscient o inconscientment.

Ara bé, la nostra intenció no és quedar-nos a parlar sobre com de negativament ens afecta també als homes l’heteropatriarcat, com tampoc no és quedar-nos en: que dolents que som els homes autoflagelant-nos i “llepant-nos” les feridetes. La nostra intenció és assumir responsabilitats de posició i exercisi de poder que ocupem com a tios cis-gènere dins l’heteropatriarcat i buscar estratègies col·lectives per a revertir-ho, les quals passen bàsicament per renúncies a certs privilegis.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.