CASALS D’HIVERN

Data inici
Data final
Preu
50
Número de telèfon
Correu
secretaria@gruplafabrica.org
Tipus activitat
Lloc

Grup d'esplai la fabrica
Carrer Tarragona 101
08226 Terrassa Barcelona
Espanya

El Projecte de casals d’hivern és un dispositiu d’emergència promogut per Serveis Socials de i les entitats de lleure de Terrassa per tal d’oferir lleure educatiu durant les vacances d’hivern. Els casals tenen una durada de 7 dies. La Fàbrica oferta 80 places, 70 de les quals són omplertes per Serveis Socials i les altres 10 restants, són places per infants i joves de l’entitat. L’esplai La Fàbrica, va apostar per incloure 10 places, per tal de que els casals fossin més inclusius i estiguessin oberts a la resta d’infants i joves de la ciutat.

Els Casals d’hivern van néixer amb la finalitat de garantir dos àpats bàsics de qualitat diaris, per tal de cobrir les necessitats bàsiques de determinats infants i joves i per tal d’oferir un seguiment als infants i joves que gaudeixen de beca de menjador durant el curs escolar.

D’altra banda, l’entitat considera fonamental complementar aquesta finalitat amb la d’oferir durant l’època de vacances d’hivern un lleure educatiu de qualitat. Aquest, està caracteritzat per la no distinció per cultura, ètnia, origen, sexe, o identitat sexual.  On els participants aprenguin a relacionar-se de manera positiva entre ells, es respectin i s’ empoderin per tal de ser capaços de donar resposta als reptes que els hi planteja la societat. Per tal d’aconseguir aquests objectius i que els aprenentatges siguin significatius, durant els casals es realitzaran diferents activitats, tallers creatius, sortides i diferents jocs que capacitaran als infants i els ajudaran a trencar les barreres. L’entitat aposta per l’ equitat educativa i per la igualtat d’oportunitats.